گز نفیس مخصوص صادرات
گز مخصوص صادرات ایا با سایر نمونه های تولیدی متفاوت تر می باشد؟ گز مخصوص صادرات را کدام نوع گز پوشش می دهد؟ این گز مخصوص نفیس صادرات کدام نمونه ها هستند؟
اصفهان نصف جهان پایتخته علم، زیبایی و هنر است. سوغات فراوانی از قبیل صنایع دستی و محصولات خوراکی در اصفهان وجود دارد. که موجب شهرت جهانی گز اصفهان شده است. از سوغات صنایع دستی می توان به مینا کاری، خاتم کاری، قلمزنی و… اشاره کرد. ولی اصفهان با گز و پولکی شهرت جهانی بیشتری دارد.
تاریخچه تولید گز در ایران
تاریخچه تولید گز در اصفهان به زمان صفویه باز می گردد که در شهر اصفهان ماده ای به نام حلوا چوبه تولید میگشته است که ترکیبی از سفیده تخم مرغ و شکر بوده است.کشاورزان برای انرژی گرفتن و تقویت قوا و رفع خستگی آنرا میل می نمودند به مرور حلوا چوبه تغییر یافته و به گز تبدیل شد.
در استان اصفهان و نواحی چهارمحال و بختیاری درختچه ای رشد مینماید که درختچه گز نام دارد. از این درختچه کوتاه قد و بیابانی عصاره ای به نام گزنگبین گرفته می شود که گز های اصل و مرغوب دارای این ماده در ترکیبات خود می باشند.
ولی به دلیل طبیعی بودن و کم بودن میزان ماده در دسترس و گران بودن آن، گز انگبینی به صورت سفارشی تولید می گردند و بیشتر مخصوص صادرات تولید میشود. گز های معمولی مخلوطی از گلاب، شکر، گلوکز، تخم مرغ و انواع مغزها می باشد که با توجه به شکل ظاهری دارای انواع سکه ای، لقمه ای، آردی، انگشت پیچ و شکلاتی و… می باشد.
برای جایگزین گزنگبین بعضی از تولیدکنندگان از…
- عسل
- ترنجبین
- شیرخشت
- گریز علفی
استفاده می نمایند که ماده های طبیعی میباشد و گز تولید شده نسبت به گزمعمولی دارای ترکیبات مفید تر و با ارزش غذایی بالاتری می باشد.
انواع گز مخصوص صادرات
- گز لقمه ای پسته
- گز لقمه ای جعبه ترمه
- گز لقمه جعبه فلزی
- گز لقمه ای بادام
- گز لقمه ای انگبینی
- گز لقمه ای عسلی
- گز لقمه ای شیرخشتی